It's Like Most Things

Made in collaboration with Willy Smart, 2014

A site-specific installation made for a building occupied entirely by cublicle-like art studios.  The installation consisted of a studio that had been emptied and fitted with an elevated floor. The floor was raised such that the average viewer’s line of sight was at the top of a partial wall separating the space from other studios. This allowed them to see just above the wall, revealing a new and open view of the building’s architecture without revealing the studio next door.  Speakers in the space played an audio track that was created by playing the inverse frequencies of the hum generated by the building’s HVAC unit, and thus creating the conditions for potential noise cancellation. The speakers were housed in custom-made covers. 

IMG_1805 copy.jpg